Welke buitenverf gaat het langst mee?

Acrylverf is ook uitstekend bestand tegen vervaging of schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon, waardoor het perfect is voor huizen in warme gebieden of klimaten. Verven op oliebasis waren jarenlang de beste keuze voor buitenprojecten, maar de recente technologische vooruitgang in verven op waterbasis maakt ze over het algemeen de betere keuze. Acrylverf is de meest duurzame van allemaal. Het is duurzaam, flexibel en bestand tegen vervaging door de zon of schade door regen en andere elementen.

Een van de belangrijkste factoren bij het bereiken van een langdurige buitenverf is uw keuze voor buitenhuisverf. Acryllatexverf is meestal de beste keuze voor buitenschildertoepassingen omdat het een veelzijdige verf is die kan worden gebruikt over primers op zowel water- als oliebasis. Een halfglanzende verf biedt zichtbare glans aan de buitenkant van het huis en is ideaal voor oppervlakken die regelmatig moeten worden gereinigd. Deze zelfaanzuigende verf is bestand tegen schimmel en meeldauw en blokkeert vuil en vlekken, hoewel het alleen in wit wordt geleverd en VOS bevat.

Behr Porch and Patio vloerverf bevat een meeldewcide om schimmel en meeldauw te helpen voorkomen en is geschikt voor gebruik op betonnen en houten oppervlakken. De buitenkant van een huis vormt de basis voor het creëren van een aangename stoeprand, waardoor het kiezen van de juiste buitenverf essentieel is. In veel gevallen wilt u de tijd investeren die nodig is om uw oppervlak te primen voordat u het met buitenverf schildert. De hoeveelheid toegestane VOS verschilt per staat, maar over het algemeen geeft een label „lage VOS” aan dat de verf minder dan 50 gram VOS per liter bevat.

Alkyd-verfformules kunnen een betere optie zijn voor hout dat eerder is gekleurd met een formule op oliebasis of hardhout, zoals ipe. Hoewel er uitzonderingen zijn, is de algemene regel om hetzelfde type verf te gebruiken dat al op het oppervlak zit. Zinsser heeft schimmel- en meeldauwremmende ingrediënten om buitenhout te beschermen, zolang het oppervlak vrij is van bestaande schimmel of meeldauw voordat het wordt geverfd. Bepaalde factoren, waaronder duurzaamheid, levensduur en weersbestendigheid, bepaalden welke verven boven de rest opvielen.

Als de verf zichtbaar afbladdert of begint te oxideren (krijten), bent u al achterstallig voor buitenschilderservice. Maar door uw huis correct te schilderen en het juiste onderhoud en de juiste zorg te oefenen, kunt u de levensduur van uw verfbeurt verlengen en uw huis er langer fris uit laten zien. Platte verven verbergen onvolkomenheden in textuur en absorberen licht, maar zijn moeilijk schoon te maken en vereisen mogelijk regelmatiger aanpassingen. Verven van lage kwaliteit kunnen goedkope pigmenten bevatten, zoals talk, klei en silica, die na verloop van tijd vervagen, vooral als het geverfde oppervlak een zuidelijke blootstelling heeft en directe zon krijgt.

Leave Reply

Required fields are marked *