Waar schilder je een feature wall?

De functiemuur moet worden gebruikt om het bestaande brandpunt van de kamer te markeren. De muur waar de schoorsteenmantel zit, of zelfs waar de tv is, zorgt bijvoorbeeld voor een goede functiemuur. De muur achter het hoofdeinde in een slaapkamer is ook ideaal. Het is belangrijk om de juiste muur te kiezen voor uw accentmuur.

Er zijn geen vaste regels over welke muur dit moet zijn, maar het is vaak de muur tegenover de deur naar die kamer. Door deze muur te gebruiken, is deze onmiddellijk zichtbaar, zodat het de grootste impact heeft. Het is misschien ook de muur die het meest voor de hand ligt als je gaat zitten (of liggen). Om het beste uit het schilderen van een muur te halen, zijn er een paar dingen waar u rekening mee kunt houden.

Als je een bijzonder korte muur langer wilt laten lijken, kun je een accentmuur schilderen in een koele tint zoals blauw of groen. Als alternatief kunt u een lange muur er evenwichtiger uit laten zien door een accentmuur te schilderen in een warme tint zoals rood, oranje of geel. Er zijn tal van ideeën voor wanddecoraties die u zou kunnen gebruiken om een accentmuur te maken, inclusief verf of behang, maar er zijn andere mogelijkheden, waaronder tegels, textuurmaterialen en zelfs displays. Met duizenden kleuren om uit te kiezen, kan het selecteren van de juiste verf voor uw huis een hele klus zijn.

Je zou een muur in één tint kunnen schilderen, maar er zijn andere manieren om verf te gebruiken als onderdeel van je accentmuurideeën. Het is vooral handig voor oneffen muren, zodat je kunt werken met - en zelfs vieren - bestaande onvolkomenheden ', zegt kleur- en verfexpert Annie Sloan (opent in nieuw tabblad). Boekenplanken met behang van Paper Moon Painting for Haven Design %26 Construction, foto door Matthew Niemann Photography. Accentmuren zijn niet verouderd, maar de nieuwste iteraties zijn vaak veel meer dan de enkele verftint die in het verleden populair was.

Combineer met metallics om de nuance in de kleur volledig te benadrukken', zegt kleur- en verfexpert Annie Sloan (opent in nieuw tabblad). Als een potentiële accentmuur al voornamelijk verborgen is door andere meubels zoals kunst, staande lampen, hoge meubels of raambekleding, zou schilderen niets aan de kamer toevoegen. Door een fotoplank - geschilderd in dezelfde kleur - te integreren boven lambrisering van halve hoogte, krijgt u ook een naadloos weergaveoppervlak dat door de seizoenen heen gemakkelijk kan worden bijgewerkt ', zegt George Miller, huisontwerper bij Neptunus (opent in nieuw tabblad).

Leave Reply

Required fields are marked *