Wat is schilderen met lichaamsdelen?

Bodypainting is een vorm van body art waarbij kunstwerken rechtstreeks op de menselijke huid worden geschilderd. In tegenstelling tot tatoeages en andere vormen van body art, is bodypainting tijdelijk en duurt het enkele uren of soms tot een paar weken (in het geval van mehndi- of henna-tatoeages ongeveer twee weken). Het menselijk lichaam is mooi als geheel en in zijn delen. Lichaamstekeningen die de sensuele lijnen van het lichaam en de kracht van de menselijke vorm accentueren, zijn doordrenkt van kennis van anatomie.

Maar het lichaam is een complexe machine met, wederom, vele onderdelen en een oneindige verscheidenheid aan posities waarin het kan zitten, staan en liggen. Beïnvloed door de natuur heeft lichaamsschilder Johannes Stötter een ongeëvenaard vermogen om een of meer lichamen om te zetten in een verscheidenheid aan dieren. Stötter is gevestigd in Italië en heeft talloze prijzen gewonnen voor bodypainting voor beeldende kunst, gebaseerd op zijn ongelooflijke technische vaardigheden en fantasie. Soms zijn zijn illusies zo precies dat alleen door bewegende video de modellen tot in de perfectie kunnen worden ontcijferd.

Er is een nieuwe TikTok-uitdaging ontstaan waarbij gebruikers verf op zichzelf aanbrengen en hun lichaamsdelen als een soort penseel gebruiken. De kunst van het schilderen van onze eigen lichamen is gebruikt om te vieren, oorlog te voeren, te jagen, te verleiden en meer. Bodypainting is een ongelooflijk veelzijdige kunstvorm die varieert van het gebruik van decoratieve bodypaint om ontwerpen op ons lichaam te maken, tot modernere body art-vormen zoals tatoeages. Bodypainting werd gebruikt bij ceremonies met specifieke patronen en kleuren voor elke gelegenheid, evenals op krijgers, om angst bij hun vijanden op te wekken en zichzelf te identificeren.

Voeg eenvoudig zeep toe aan uw spons of doek, schrob voorzichtig alle geverfde gebieden en spoel vervolgens, zodra al het pigment is losgemaakt, af met warm water. Houd er rekening mee dat u producten langdurig op de huid aanbrengt, dus het is belangrijk om dingen op de juiste manier te doen, de tijd te nemen en voor de huid en algehele gezondheid van uw model te zorgen terwijl u schildert. Dit soort bodypaint kan worden aangebracht met een spons of borstel volgens de hierboven genoemde technieken, alleen zonder water toe te voegen, of met een airbrush als ze dun genoeg zijn (of als ze dat niet zijn, kunt u ze eerst uitdunnen). Eenmaal schoon, gewoon met een handdoek drogen en geen lotion, olie, insectenspray, sunblock, enz.

Aanbrengen, omdat die producten kunnen interfereren met hoe de verf aan de huid kleeft. Later werd bodypainting ook gebruikt om iemands schoonheid te verbeteren en meer make-upachtige decoraties aan het lichaam toe te voegen. Door haar portretten op het menselijk lichaam te schilderen, zorgt ze ervoor dat ze plat lijken wanneer ze wordt gefotografeerd voor een geestverruimende illusie die de kijker misleidt. IK WIL ECHT DIE BODY ART-UITDAGING VAN TIKTOK DOEN, MAAR IK WEET NIET WAT IK DAARNA MET HET SCHILDERIJ MOET DOEN.

Voor Marwedels: „bodypainting is niet alleen kleuren op een levend canvas, het neemt de lichaamsvormen in het motief op, schilderen op en met het lichaam. Haar acryl bodypainting daagt de kijker uit om de grenzen tussen realiteit en fantasie te vervagen en verlegt de grenzen van de kunst. We raden aan om het schilderij van het ondergoedgedeelte tot het einde te laten, aangezien uw model tijdens het schilderen mogelijk een paar keer naar de badkamer moet. Giuseppe Riceve i suoi fratelli sul loro seconda visita in Egitto Joseph ontvangt zijn broers op het schilderij.

Houd er echter rekening mee dat het niet erg gebruikelijk is om verf op oliebasis te gebruiken voor bodypainting, dit soort verf komt vaker voor in de clownwereld.

Leave Reply

Required fields are marked *