Wanneer werd schmink uitgevonden?

The Modern Revival of Body and Face Painting De huidige moderne heropleving zou kunnen worden gezegd dat het dateert uit de Wereldtentoonstelling van 1933 in Chicago. Een beroemde uitvinder genaamd Max Factor Sr. van cosmetica creëerde een volledige bodypaint en exposeerde deze op de Wereldtentoonstelling in 1933.Het was in 1933 toen cosmetische uitvinder Max Factor Sr. Full body paint zijn moderne debuut gaf, In 1933 exposeerden ze naakt model Sally Rand tijdens de Chicago World's Fair, wat verwarring veroorzaakte en problemen.

Airbrushes kunnen verf veel sneller mengen en gladstrijken dan met de hand schilderen, en veel professionele gezichtsschilders hebben naast hun borstels en sponzen een airbrushpistool in hun gereedschapsset. Schminken is een veelvoorkomend thema in culturen die zo uiteenlopend zijn als de inheemse Amerikaanse stammen in Noord-Amerika en verschillende stammen in Afrika en Zuid-Amerika. Naast tijdelijke bodypaint gebruikten veel culturen schmink of permanente tatoeages die veel grotere details konden laten zien dan schilderijen gemaakt van natuurlijke pigmenten. Terwijl Seminoles uit het begin van de 19e eeuw hun gezicht en handen schilderde voor speciale gelegenheden, werd deze praktijk tegen het einde van de 19e eeuw niet langer in het openbaar gedaan.

Volgens veel historici was bodypainting het belangrijke onderdeel van het dagelijkse en spirituele leven, waarbij vaak hun innerlijke kwaliteiten, wensen voor de toekomst, beelden van goden en vele natuurlijke of oorlogsthema's werden getoond. Vrouwen in India worden traditioneel henna op hun handen en voeten geschilderd, binnenkant van hun armen en op hun schenen, meestal voor een bruiloft, of een andere speciale gelegenheid. Daar werd bodypaint vaak aangebracht voor bruiloften, voorbereidingen voor oorlog, dood of begrafenissen, presentatie van positie en rang, en rituelen van volwassenheid. Van jachtcamouflage tot religieuze versiering, tot militaire uitvluchten, schminken is op vele manieren op het dagelijks leven toegepast.

De schok van deze openbare marketingstunt slaagde er niet in om bodypainting in het westen populair te maken, maar het bracht het in de hoofden van veel toekomstige kunstenaars. Schminken in militaire situaties wordt niet alleen gebruikt om op te gaan in de omgeving, maar ook om de reflectie van de zon op de blootgestelde huid te stoppen. De resultaten van deze inspanningen leidden tot de creatie en weergave van een volledig bodypaint op de Wereldtentoonstelling van 1933.Het patroon op haar romp en het schilderij op haar gezicht lijken haar te verbinden met de voorouders die haar ziekte zowel hebben veroorzaakt als genezen. De vroegst geschilderde gezichten waren eenvoudig en grof, maar na verloop van tijd werden de ontwerpen uitgebreider en sierlijker.

De eerste moderne verschijning van de full body paint ontstond in 1933 toen de beroemde cosmetische uitvinder Max Factor Sr. Daarin verf aanbracht op (meestal) vrouwelijke modellen, die vervolgens schilderdoek omarmden en er verf op overbrachten met hun contact. Volledige schmink was vaak gebruikt voordat Noorse black metal het voor hun eigen doeleinden coöpteerde, die, in combinatie met pseudoniemen, een daad van transformatie voltooide in een intens subgenre dat diep verweven is met persoonlijke geloofssystemen en filosofieën.

Leave Reply

Required fields are marked *