Kun je buiten over oude verf schilderen?

Als de bestaande verf van hetzelfde type is en de muur in goede staat is, kunt u doorgaan en schilderen zonder te schuren. Als het echter om hout gaat, moet u mogelijk schuren voor een goede hechting. U kunt echter ook het schuurproces overslaan en het doen met een primer. Binnenkort zullen velen op een gegeven moment over oude buitenverf schilderen, nog meer wie wil dat het voor onbepaalde tijd meegaat.

Correct overschilderen over bestaande buitenverf, heeft een directe impact op hoe lang uw nieuwe buitenverf meegaat. Geniet van inside scoop, of technieken die sterk worden aanbevolen. Als je bijvoorbeeld van plan bent de buitenkant van je huis opnieuw te schilderen na jaren en jaren van uitstellen, realiseer je je misschien al snel dat de vorige verfklus uit elkaar valt - letterlijk. Direct schilderen over een oude verfbeurt die loslaat, brengt je niet ver.

De nieuwe verf zal ook snel wegvallen. Het is dus belangrijk dat u losse verf verwijdert voordat u gaat schilderen. Maar voordat je zelfs maar gaat schilderen, bedenk dan dat door het wegwerken van de vorige verfklus, je weer een kaal (of meestal kaal) oppervlak achterblijft. Daarom wilt u een laag primer aanbrengen voordat u gaat schilderen.

Je kunt latex over olie zetten Maar geen olie over latex, Wat prime MOET zijn, is kaal hout NADAT het is geschuurd, Wat moet worden geschuurd is elk hout dat grijsachtig van kleur is of wordt gecontroleerd, Primer kleeft het beste om hout schoon te maken. Verf kleeft het beste op een voorgeverfd oppervlak, vandaar het gebruik van primer of de praktijk van het schilderen over verf, IMHO spuitverf is een enorme verspilling van tijd en verf. Het komt op geen enkele manier overeen met het soort werk of de kwaliteit die je krijgt van handschilderen. Het is technisch mogelijk om een binnenverf over een buitenverf te schilderen.

Het bindproces zal echter slecht zijn, tenzij eerst een primer wordt gebruikt. Dit is veel werk voor een verflaag die de buitenelementen niet lang vasthoudt. Bedenk voordat u een beslissing neemt of u over de middelen en energie beschikt om het substraat volledig te reinigen. Lijnolieverf hecht bijzonder goed op verschillende ondergronden, dankzij de kleine moleculen en het penetratievermogen van de olie.

In de meeste gevallen werkt het overschilderen over oude, slijtvaste verf die geen lijnolieverf is, redelijk goed. Je tovert de oude verf niet weg door er overheen te schilderen, en de lijnolie kan niet in het hout doordringen, maar dat hoeft niet altijd nodig te zijn. Blootstelling aan zonniger, winderig weer - in het zuiden en westen - verslechtert lakoppervlakken meer, waardoor vaker onderhoud nodig is. Voor oppervlakken op het noorden kunt u wat meer „casual” zijn en soms overslaan om opnieuw te schilderen.

Het oppervlak wassen kan voldoende zijn. Neem dit van een expert in het veld, waardoor u uit de eerste hand kennis krijgt hoe een buitenverf reageert, over houten bekleding aan de buitenkant schildert en gevelbeplating. Simpel gezegd, primer speelt dan de rol van tussenpersoon, beschermt het oppervlak en helpt de verf gelijkmatig aan te brengen en lang te blijven hangen. Er is een algemene perceptie dat bij gebruik van lijnolieverf het oppervlak nieuw, onbehandeld hout moet zijn, of dat alle oude verfresten moeten worden verwijderd.

Zonder die voorbereiding voor de sublaag zou de binnenverf uiteindelijk kunnen afbladderen en uiteindelijk falen als nieuwe verflaag in het algemeen. Deze methode is niet alleen aantrekkelijker, maar helpt ook om die randen van bestaande verf te beschermen, zodat ze minder snel weer gaan schilferen. Zodra de regen toeslaat, wassen de vlekjes en stukjes af en begint de algemene laag die wordt geverfd eenvoudig uit elkaar te vallen, waardoor de onderlaag en primer zichtbaar worden. Dit materiaal op basis van hars fungeert als de eerste coating van een verfbeurt en sluit het onderliggende oppervlak effectief af, zodat andere materialen (inclusief verf zelf) niet in het onderliggende materiaal kunnen doordringen of doordringen.

Dit is de afgelopen jaren veranderd als gevolg van nieuwere milieubeperkingen, en de meeste nieuwere buitenverven zijn nu ook op waterbasis. Dezelfde voorbereidingen, buitenverf reageert positief of negatief, afhankelijk van de verf zelf, ook van het oppervlak dat het bedekt. Als je extreem gemotiveerd bent en veel vrije tijd over hebt, kun je elke vierkante centimeter verf verwijderen tot kaal hout, maar het is gemakkelijker en logischer om spotfixes te maken in plaats van alle verf weg te strippen. Ja, technisch gezien kan een binnenverf op buitenverf worden aangebracht, maar het heeft gewoon niet veel zin.

Voor een duurzame verflaag, die het meest weerbestendig is, schilderafwerking met een glanzende, glad aanvoelende afwerking. Maar het is niet altijd de meest aantrekkelijke oplossing, vooral als je te maken hebt met afbladderende of afgebroken verf die meerdere lagen diep is. Omdat de verf waterbestendig moest zijn om de schade van regen en vocht af te weren, waren bijna alle buitenverven op oliebasis. .

Leave Reply

Required fields are marked *