Wat zit er in de gevel van een gebouw?

Een gevel in de architectuur is een buitenmuur van een gebouw, meestal een met deuren of ramen. Vaak verwijst het woord naar de voormuur van een structuur met een ingang. De voorgevel is meestal imposanter of decoratiever. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Een gevel verwijst naar één zijde, meestal de voorkant, van een gebouw. Het is een integraal onderdeel van het totale ontwerp van een gebouw. Het biedt de mogelijkheid om een gebouw een persoonlijkheid en karakter te geven.

Gevels kunnen in vele soorten en maten voorkomen, en het is echt een kans voor de architect om zijn talent te laten zien door een gebouw tot leven te brengen. Een gevel van een gebouw verwijst naar één zijde, normaal gesproken de voorkant van een bouwconstructie. Het is een van de meest integrale onderdelen van het algehele ontwerp van de structuur, omdat het er een unieke persoonlijkheid en karakter aan toevoegt. Een gevel van een gebouw kan verschillende vormen en maten hebben, in feite is het een van die stukken van de structuur die de architect de kans biedt om te experimenteren en zijn talent te laten zien en zijn creaties tot leven te brengen.

De gevel is per definitie het gezicht van een gebouw. Het is wat je aan de buitenkant kunt zien dat het interieur beschermt. Gevels zijn een integraal onderdeel van de gebouwschil - houden ons mensen warm in de winter en koel in de zomer, terwijl ze ook een barrière vormen tegen buitenelementen en in sommige gevallen zelfs vuur. Gevels zijn ook sleutelelementen voor de schoonheid van onze structuren.

Architecten gebruiken gevels om op creatieve wijze ritme, balans, proportie, experiment en geest weer te geven. Architecten moeten hun ontwerpen balanceren tussen prestatie en esthetiek. Er zijn altijd nieuwe technologieën die nieuwe mogelijkheden openen in het ontwerp van de gevel. Architecten en fabrikanten verkennen voortdurend nieuwe gevelsystemen, waarbij ze de grenzen verleggen (woordspeling bedoeld), om de visie van de architect te helpen realiseren en een hoogwaardige schaal voor de eindgebruikers te bieden.

Daarom is het erg belangrijk om een gevelsysteem te kiezen dat beschermt tegen deze risico's en tegelijkertijd helpt om een lager energieverbruik te bereiken, onderhoudskosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verbeteren. Bij een vliesgevel loopt de gevel continu rond het raamwerk van de constructie, terwijl bij een paneelgevel het raamwerk de gevel onderbreekt. de verlichting van de gevel van een gebouw mag niet meer bedragen dan 0,25 watt LAMP-vermogen per vierkante voet geveloppervlak. Gezien vanaf de rivier is het de lange faí§ade van Plot 02 die dit uitzicht waarschijnlijk zal domineren, en de locatie en hoogte van percelen P02 en P03 dreigen dit belangrijke uitzicht te verdoezelen in plaats van te kaderen en bekendheid te geven aan de gevel van het Olympia Building.

Gevels zijn het resultaat van geavanceerde technologie en geavanceerde productieprocessen, wat betekent dat ze zeer goed bestand zijn tegen de buitenomgeving. Zoals de naam al aangeeft, bestaat dit type gevel meestal uit bouwmaterialen met een aanzienlijk gewicht. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de geventileerde regenschermbekleding het meest efficiënte buitengevelsysteem is dat momenteel beschikbaar is. Dit is een type gevel dat hecht aan de resistente structuur van het gebouw, maar er geen deel van uitmaakt.

Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse worden samengevoegd of geassembleerd. Onder de merken Aspect geventileerde geveltegels van klei en Argemax composietplaten garanderen Wienerberger producten niet alleen de etherische esthetiek van de constructie, maar leveren ze ook tal van functionele voordelen die een speciale aantrekkingskracht creëren voor architecten. Om een gevel als zwaargewicht te beschouwen, moet het gemiddelde gewicht, inclusief de massieve en holle elementen, hoger zijn dan 100 kg per vierkante meter. Een zorgvuldig ontworpen gevel kan een gebouw efficiënter laten werken voor de eigenaren, bewoners en omgeving.

Leave Reply

Required fields are marked *