Wat is gevelverf?

Gevelverf is de laatste coating in het thermische isolatiesysteem, inclusief traditionele pleisters aangebracht op een- of drielaagse wanden. En als zodanig is het het meest blootgesteld aan barre weersomstandigheden - regen, zon en vorst. Daarom moet het van goede kwaliteit zijn. Dit is echter niet voldoende, omdat het moet worden ondergebracht op het substraat, dat moet worden afgedekt, evenals de omstandigheden rondom het huis.

Gevelverf is de laatste coating in het thermische isolatiesysteem, d.w.z. Na de traditionele bepleistering aangebracht op bakstenen of blokwanden. En als zodanig is het het meest blootgesteld aan barre weersomstandigheden - regen, zon en vorst. Het belangrijkste punt is dat verf van hoge kwaliteit langer meegaat.

Het geeft een gladdere, meer uniforme look die twee keer zo lang meegaat als een goedkopere verf. Zelfs als de kosten van de verf in eerste instantie hoger zijn, bespaart u op de lange termijn geld omdat u niet zo vaak opnieuw hoeft te schilderen. Het belangrijkste voordeel is dat het de primaire eigenschappen van het metselwerk aanvult en versterkt. De verf laat geen vocht door, waardoor de muren minder nat worden en het gebouw langer meegaat.

Dankzij deze eigenschap accumuleren de wanden geen condensatie die ontstaat als gevolg van het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het gebouw. De verf behoudt zijn eigenschappen over een breed temperatuurbereik, wat een essentiële eigenschap is in streken met hete zomers en ijskoude winters. Tot slot voorkomt de verf dat schadelijke micro-organismen de muur binnendringen en groeien, zoals algen of schimmels. Verven verschillen van elkaar in temperatuuromstandigheden, maximale vochtigheidsindicatoren en mate van biologische bescherming.

Uiteraard hebben alle verven een maximale houdbaarheid, die meestal niet langer is dan twee jaar. Dit soort materiaal is veel dikker dan conventionele muurverf. Daarom vereist het een machine met meer vermogen en een grotere spuitmondmaat en stroomsnelheid. Meestal wordt dit type verf besproeid met een mondstuk van 0,021 ″ of 0,023 ″ (bijvoorbeeld een 521 of 523 spuitmond).

Vanwege het hoge mineraalgehalte kan silicaatgevelverf zelfs grotere spuitmonden nodig hebben (52.Dit verkleint plotseling de lijst met machines die goed genoeg zijn om consequent voldoende verf aan de spuitmond te leveren. We raden bijvoorbeeld de Graco Utramax 695 II-pomp en de Farbmax M10 Plus-pomp aan. Beide modellen voldoen aan de hierboven vermelde minimale prestatiespecificaties. In het artikel Hoe een gevel te schilderen met een airless spuit, vindt u onze aanbevelingen voor airless pompen en zeer praktische accessoires voor het mechanisch en veilig aanbrengen van gevelverf.

Gebruik indien mogelijk sneldrogende verven, want elk uur extra tijd betekent meer risico op vocht en overtollig stof op het oppervlak, wat het uiteindelijke uiterlijk zal beïnvloeden. Bekijk ons Airless Discounter YouTube-kanaal Airless Discounter Instagram-account Als u een van de bovengenoemde producten wilt kopen, kunt u deze bekijken in onze online winkel. U kunt ons ook bezoeken op onze servicebasis tijdens kantooruren. Vul een contactformulier in op onze website.

Is een speciale, zeer wasbare, schimmelwerende, acrylverf op waterbasis voor buiten. De formulering van het product combineert de duurzaamheid en weerstand van kwarts met de speciale eigenschappen van acrylharsen zoals. Water en vuil kunnen zich niet aan het oppervlak hechten, dus elke keer als het regent, wordt de gevel gewoon schoongewassen. Dus laten we nu komen tot het antwoord op de vraag „Welke gevelverf is het beste om een gevel te schilderen? — want na het bouwen of herontwerpen van een huis dat je hebt gekocht en waarin je in de toekomst beter wilt wonen, ben je overgeleverd aan een aantal aanbiedingen.

Zachte tinten verrijken de gevels en reproduceren de historische charme van historische woningen en lenen zich om het interieur op te warmen met kleureffecten die lijken op oud gips. Gevelverven voegen niet alleen kleur toe aan de gevel, maar spelen ook een belangrijke beschermende rol voor de gevel. Het belangrijkste met betrekking tot de gevelverf is om de gevel te controleren op zijn draagvermogen. Dankzij de componenten die in dit soort verf worden gebruikt, zijn de gevels geen voedingsbodem voor algen en mos.

De eigenLA gevelverven bieden een geavanceerde behandelingstechnologie die gevels zelfreinigend en waterafstotend maakt. Het heeft een goede dampdoorlatendheid, maar een lagere weerstand tegen waterinslag - na zweepregen kunnen er natte vlekken op de gevel zijn. De energie-efficiëntie wordt ook verhoogd omdat er geen vocht uit de gevelwand hoeft te verdampen - zo blijft de thermische energie in huis langer behouden. .

Leave Reply

Required fields are marked *