Is gevel hetzelfde als gevelbekleding?

Als we het hebben over een gevel, verwijst dit naar het uiterlijk van een gebouw. Meestal wordt de term gebruikt bij het verwijzen naar ontwerp, stijl of kleur. Buitenbekleding daarentegen verwijst naar een externe beschermlaag die een bouwschil beschermt en verfraait. Eerst moet je begrijpen wat het verschil is tussen de twee termen.

De gevel is de externe decoratie van een huis of een ander gebouw, waarvan het voorste deel uitkijkt op een open ruimte of straat. In de bouw wordt deze term gebruikt als het gaat om ontwerp, stijl of kleur. Terwijl externe bekleding verwijst naar de externe beschermlaag die wordt gebruikt om het gebouw te beschermen en te verfraaien. Er kan maar één gevel zijn, maar wat de bekleding betreft, er zijn veel opties, waaronder u zeker iets naar uw smaak zult vinden, bijvoorbeeld aluminium composietpanelen.

Omdat het niet bijdraagt aan de stabiliteit van het gebouw, moet de lichtgewicht gevel worden ontworpen om de belastingen te ondersteunen die de componenten belasten. Enkele bijzondere voordelen van het lichtgewicht gevelsysteem zijn het installatiegemak en de hoeveelheid licht die ze het gebouw binnenlaten. Daarom is het erg belangrijk om een gevelsysteem te kiezen dat beschermt tegen deze risico's en tegelijkertijd helpt om een lager energieverbruik te bereiken, onderhoudskosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verbeteren. Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse worden samengevoegd of geassembleerd.

Het „schoorsteeneffect” dat zich in de luchtspouw voordoet, betekent dat hete lucht via de bovenkant van de gevel stijgt en naar buiten komt. Aan de andere kant, aangezien klassieke gevels geen luchtkamer of isolatie hebben, zorgen ze voor minder warmte- en geluidsisolatie, wat minder energiebesparing betekent. Moderne gevels gemaakt van aluminium composietpanelen in Sydney hebben een uitstekende hechting van aluminiumplaten ten opzichte van de centrale laag, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Zoals de naam al aangeeft, bestaat dit type gevel meestal uit bouwmaterialen met een aanzienlijk gewicht.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de geventileerde regenschermbekleding het meest efficiënte buitengevelsysteem is dat momenteel beschikbaar is. Deze classificatie omvat gevels die traditionele bouwmaterialen gebruiken zoals baksteen, steen, hout, keramiek, rendering, enz. De componenten van deze gevels worden industrieel vervaardigd in sterk gemechaniseerde fabrieken en ze gebruiken vaak houten en betonnen panelen. In vergelijking met andere soorten gevels zorgen lichtgewicht gevels voor minder warmte- en geluidsisolatie en hebben ze hogere onderhoudskosten op middellange en lange termijn.

Dit is een type gevel dat hecht aan de resistente structuur van het gebouw, maar er geen deel van uitmaakt. Natuursteen, hetzij in geometrische en bewerkte blokken, of in onregelmatige stukken, wat een veel rustischer en natuurlijker aspect geeft, ideaal voor gevels in rustieke, Mexicaanse of landelijke stijl.

Leave Reply

Required fields are marked *