Wat is een gevelschildering?

Gevelverf is de laatste coating in het thermische isolatiesysteem, inclusief traditionele pleisters aangebracht op één of drielaagse wanden. En als zodanig is het het meest blootgesteld aan barre weersomstandigheden - regen, zon en vorst. Daarom moet het van goede kwaliteit zijn. Op deze manier is het mogelijk om de waarde van een gebouw in de loop van de tijd te waarborgen.

Verven op siliconenbasis hebben een bijzonder hoge waterafstotendheid en diffusiecapaciteit. Silicaatverven voor buiten zijn extreem goed bestand tegen UV-stralen en licht. Door kaliumsilicaat worden silicaatverven onvergelijkbaar duurzaam en weerbestendig. Bovendien blijven de gevels langer schoon en mooi omdat er geen elektrostatische lading ontstaat op de samenstelling van de silicaten.

Dit betekent minder vuil op het geverfde oppervlak. Bovendien is er een hoge besparing op de verlengingskosten. Verf kan worden gebruikt om elementen op de gevel te accentueren, maar ook om lelijke plekken te camoufleren. Een gevel behandeld met de juiste producten beschermt de muur tegen de effecten van temperatuur en weersinvloeden.

Het Brillux siliconensysteem houdt de gevel droog — door zijn zeer waterafstotende eigenschappen en extreem goede waterdampdoorlaatbaarheid. Hoewel dit in eerste instantie zorgt voor een goede hechting op verschillende ondergronden en een uniforme oppervlakteafwerking, resulteert het ook in thermoplasticiteit en snellere vervuiling van de gevel. Dankzij Evocryl 200 of Concrete Acryl OS 859 vindt dit ontbindingsproces herhaaldelijk plaats, ook op gecoate gevels - zonder vermindering van het effect. Het siliconensysteem is zeer waterafstotend, met een extreem goede waterdampdoorlaatbaarheid - en houdt gevels droog.

Gevels worden blootgesteld aan toenemende spanningen, vooral in stedelijke gebieden met een hoge concentratie aan gebouwen. Met de unieke Evoflex-technologie van de 100 procent zuivere acrylaat gevelverf kan vervuiling zich zelfs helemaal niet aan het oppervlak hechten. Ultrasil HP 1901 biedt een hoge kleurechtheid, natuurlijke bescherming tegen algen en schimmels en duurzame, weerbestendige gevelcoatings. Met het siliconensysteem houden de zeer waterafstotende eigenschappen en de extreem goede waterdampdoorlaatbaarheid gevels permanent droog.

Bij de keuze van de juiste gevelcoating spelen ook omgevingscondities en kleurspecificaties een rol.

Leave Reply

Required fields are marked *