Wat is het beste type verf voor buitenmuren?

VerfformulesDuurzame en langdurige, acryl buitenverven zijn het beste te gebruiken op gevelbeplating gemaakt van hout, aluminium of vezelcement. Het werkt ook goed om stucwerk, gips en gipsplaten te bedekken. Overweeg latex voor een goedkopere verkoptie. Dat gezegd hebbende, verf op oliebasis is nog steeds ideaal voor bepaalde schilderprojecten voor buiten.

Moderne vooruitgang in verftechnologie, met name de komst van volledig acrylformuleringen, heeft de taak om een product van de bovenste plank te vinden vrij eenvoudig gemaakt. Zoek gewoon naar 100 procent acryllatex op het etiket. Je krijgt een verf die veel langer flexibel, ademend en kleurecht blijft dan verven gemaakt met vinylharsen of acrylmengsels. En omdat het hardnekkig op de meeste oppervlakken hecht, kunt u het met vertrouwen gebruiken op hout, vinyl, metaal en metselwerk.

Hoe lang gaat het duren? Dat hangt af van de verf en waar het op wordt aangebracht. Twee lagen verf van topkwaliteit over gegrond hout kunnen 10 tot 15 jaar meegaan. Twee lagen stucwerk kunnen aanzienlijk langer standhouden. Verven gemaakt met 100 procent acrylharsen gelden overal als de beste, maar zoals deze drie Benjamin Moore-producten laten zien, kunnen de verhoudingen van ingrediënten, dekkingspercentages en droge filmdiktes aanzienlijk variëren.

Deze informatie is te vinden op technische gegevensbladen (TDS), die alle fabrikanten gratis online verstrekken. Maar op een huis van vóór 1978 kan de verf lood bevatten, en achteloos aanvallen ervan zal schadelijk zijn voor u, uw familie en uw eigendommen. Deze uitbundige laat-19e-eeuwse stijl maakte volledig gebruik van de aardse kleurkeuzes die nieuw verkrijgbaar zijn in massageproduceerde verven. Deze uitloper van koloniale architectuur uit de 18e eeuw is vaak beschilderd met gedurfde rode, oranje en gele tinten, niet alleen wit.

Over het algemeen raden we Benjamin Moore Ben Soft Gloss Finish aan. Deze verf op acrylbasis heeft een laagglanzende afwerking die geschikt is voor een aantal buitenoppervlakken, waaronder hout, gevelbeplating, dakspanen, baksteen, stucwerk, beton en zelfs metaal. Het is verkrijgbaar in honderden kleuren en biedt een uitstekende dekking die ook bestand is tegen meeldauw. Over het algemeen raden we de Benjamin Moore Ben Soft Gloss Finish aan.

De buitenverf biedt een geweldige dekking en een zachte glanzende afwerking en kan tot 475 vierkante meter bedekken, wat meer is dan veel verfopties die er zijn. Als u buitenoppervlakken wilt beschermen en ze wilt verbeteren met rijke kleuren, dan is Valspar Porch, Floor en Patio Latex Paint de juiste keuze. Alles dat water gebruikt om verf te verwijderen, wordt niet aanbevolen, omdat het vocht in het materiaal kan brengen dat tot schimmel of meeldauw leidt. Deze verf is geweldig voor kelder- en garagewanden, evenals andere metselwerkoppervlakken binnen en buiten, zoals keermuren, fonteinen, plantenbakken en bassins.

Ze bevatten ook weinig VOS, dus er is minder geur als het droogt, wat het sneller doet dan verf op oliebasis. Over het algemeen zijn glansende verven duurzamer, terwijl plattere verven minder veerkrachtig zijn, maar beter bedekken. Platte verf heeft een niet-reflecterende afwerking die enigszins kalkachtig en ruw aanvoelt als je er met je hand overheen gaat. Platte verven verbergen onvolkomenheden in textuur en absorberen licht, maar zijn moeilijk schoon te maken en vereisen mogelijk regelmatiger aanpassingen.

Als u echter de kosten hoopt te minimaliseren, is de Diamond Brite Oil Base All-Purpose Enamel Paint (bekijk bij Home Depot) een andere solide keuze, hoewel deze een langere droogtijd heeft omdat het op olie is gebaseerd. Het is een verf en primer in één en biedt maximale weerstand tegen schimmel, meeldauw en algen, allemaal veel voorkomende problemen bij geverfde houten oppervlakken. Deze waterdichte verf van Zinsser wordt geleverd met een waterdichtheidsgarantie van 20 jaar en een garantie van 10 jaar tegen schimmel en meeldauw. Het wordt ook aangeboden in twee afwerkingen, evenals zowel een kwart als een gallon formaat, zodat u de hoeveelheid kunt krijgen die het beste is voor uw verfbeurt.

Naast het kiezen van een verfkleur voor de buitenkant van uw huis, moet u ook het juiste type verf selecteren. Ondanks de sterke waterdichte afwerking die ook bestand is tegen vuil en meeldauw, is deze verf geformuleerd om het oppervlak te laten ademen zodat het vocht kan afgeven. Glans- en halfglanzende verven produceren echter een rijkere kleur, dus worden ze soms gekozen wanneer een eigenaar een luid ontwerpstatement wil maken. Alkyd-verfformules kunnen een betere optie zijn voor hout dat eerder is gekleurd met een formule op oliebasis of hardhout, zoals ipe.

.

Leave Reply

Required fields are marked *