Hoe lang zijn verfdampen schadelijk?

Het Department of Environmental Protection (DEP) in Montgomery County, Maryland raadt aan om een kamer 72 uur te ventileren nadat u klaar bent met schilderen, zelfs als de geur van verfdampen al is verdwenen, omdat sommige van de meest giftige VOS geurloos kunnen zijn. Verven op oplosmiddelbasis kunnen irriterender zijn dan latex of verf op oliebasis op de huid of bij inslikken. Maar de grootste zorg is het inademen van de dampen in de longen. Te lang inademen van verfdampen van oplosmiddelen kan hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken.

Dit kan gebeuren in een slecht geventileerde ruimte of wanneer grote oppervlakken worden geverfd of gekleurd. Deze verven kunnen zelfs dodelijk zijn als ze expres worden ingeademd, of gehuft, om high te worden. Meestal is het het beste om minstens twee tot drie dagen te wachten totdat de verf is opgedroogd en de dampen zijn verdwenen. Kinderen met ademhalingsaandoeningen en ouderen moeten langdurige blootstelling aan dampen die het gevolg zijn van binnenschilderwerk vermijden.

Dit betekent dat u enkele dagen moet wachten voordat u weer naar een pas geschilderde kamer gaat. Zodra ze weer in de kamer zijn verplaatst, overweeg dan om de kamer te ventileren met luchtreinigers, ventilatoren en open ramen. Het effect dat verfdampen veroorzaken, kan variëren op basis van factoren zoals de hoeveelheid chemische stof in de binnenlucht, de tijd dat een persoon wordt blootgesteld en iemands leeftijd, reeds bestaande medische aandoeningen en individuele gevoeligheid. Dit kan het selecteren van een verf met een lager VOS-gehalte omvatten, ervoor zorgen dat het gebied goed wordt geventileerd en pauzes nemen om wat frisse lucht te krijgen.

Dus, hoe lang zijn verfdampen schadelijk? Verfdampen zouden een paar dagen duren voordat de sterke geur verdwijnt. Hoewel dampen van latex en olieverf de ogen, neus en keel kunnen irriteren, vergiftigen ze het lichaam niet wanneer ze worden gebruikt zoals voorgeschreven. Veel verfproducten bevatten VOS die mogelijk zowel op korte als op lange termijn gezondheidseffecten kunnen veroorzaken. Personen met een aangetast ademhalingssysteem lopen een groter risico op gezondheidsproblemen die verband houden met verfdampen.

Inademing van natte verf kan ernstigere bijwerkingen veroorzaken, maar de VOS die blijven vrijkomen uit gedroogde verf kunnen nog steeds milde symptomen veroorzaken. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen voor en na huisrenovaties kan de geur van verf in elke kamer worden verwijderd, zodat u kunt genieten van uw nieuw voltooide project. Zoals vermeld door de Food and Drug Administration (FDA), vormt verf potentieel gevaar voor uw geliefde huisdieren. Als u in een appartementencomplex woont, moet u met uw verhuurder of gebouwbeheerder eventuele huisverfprojecten bespreken die u van plan bent.

Blootstelling aan verf en zijn dampen kan echter irritatie van de huid, ogen en keel veroorzaken. Je hebt misschien iets gehoord over organische oplosmiddelen in verfdampen die verband houden met multiple sclerose (MS). Het gebruik van een verf op waterbasis kan een goed alternatief zijn voor oplosmiddelhoudende verf om de afgifte van VOS te verminderen. Ter voorbereiding op een baby schilderen aanstaande ouders vaak de kinderkamer of proberen ze hun huisrenovaties af te ronden.

De optimale luchtventilatie en -filtratie kan worden bereikt door draagbare luchtreinigers die zijn gestationeerd in kamers of open ruimtes waar u net hebt geverfd.

Leave Reply

Required fields are marked *