Wat is een gevelmateriaal?

Gevelsystemen zijn gemaakt van zeer verschillende materialen. Dit kunnen processen zijn zoals piepschuimcoating, glascoating en metaalcoating. Het belangrijkste doel van gevelbehandelingen gemaakt van deze of andere materialen is om het gebouw te beschermen. Vanwege zijn prestaties en duurzaamheid is baksteen moeilijk te verslaan als materiaal in Indiana.

Hoewel velen baksteen zien als een verwachte oplossing voor hun gevel, vergelijken we het met andere materialen op bijna elk project voor kosten, prestaties en esthetiek. Brick wint meestal de wedstrijd vanwege zijn duurzaamheid, flexibiliteit en vertrouwdheid. Ons standaard wandtype bestaat uit een baksteenfineer, luchtspleet, 3 stijve isolatie en back-upmuur. Deze constructie klinkt misschien eenvoudig, omdat het zo is, maar het biedt een concurrerende prijs voor andere wandsystemen, goede duurzaamheid en goede isolatie, evenals een gemeenschappelijke esthetiek geworteld in het Midwesten.

Er zijn opties, zoals bij elk materiaal, voor baksteenafmetingen, kleuren, textuur en meer. Andere soorten metselwerk zoals steen en CMU kunnen ook in plaats van of met baksteen worden gebruikt. Metselwerk is gewoon het meest voorkomende geveltype dat we gebruiken in onze projecten. Geïsoleerde metalen wandpanelen kunnen een hogere R-waarde bieden dan typische wandconstructies met ingekapselde isolatie.

Afhankelijk van het systeem en de constructie van de achterwand kan een aanvullende omlijsting nodig zijn om de gevel te ondersteunen. Hoewel sommige fabrikanten aangeven dat extra omhulling niet vereist is, wordt het aanbevolen om de omhulling op uw project op te nemen om het gebouw te kunnen omsluiten en de installatie van de binnenafwerking niet te vertragen. Exterior Isolation and Finish System (EIFS) is een fineersysteem dat isoleert en een breed scala aan looks kan bereiken. Veel mensen herkennen dit product als stucwerk.

Dit materiaal is ontwikkeld om het uiterlijk van andere materialen na te bootsen. Een leek kan mogelijk niet detecteren of hij naar EIFS of steen kijkt. Er zijn EIFS-systemen die zelfs bakstenen en metalen panelen repliceren. Het systeem bestaat in het algemeen uit een stijve isolatieplaat die op de achterwandconstructie is geplakt met een opgespoten of troffeld afwerksysteem.

Omdat het materiaal als een vloeistof wordt aangebracht, wordt architecturale expressie met details gemakkelijk bereikt door de stijve isolatie naar wens te snijden. Het is ook zeer licht in vergelijking met andere gevelsystemen en kan zonder veel ondersteuning worden gebruikt. EIFS is het meest economische systeem per vierkante voet met de isolatieprestaties die het biedt. Het nadeel van EIFS is de duurzaamheid ervan.

De EIFS-schaal over stijve isolatie is dun en kan gemakkelijk worden beschadigd. Een lekke band kan optreden van een vliegende rots van een grasmaaier. Kleuren kunnen soms vervagen of het oppervlak kan na verloop van tijd vlekken en vuil worden. Vanwege deze kenmerken gebruiken we vaak EIFS in hogere delen van een gebouw om het te beschermen.

We gebruiken dit systeem op onze residentiële projecten of andere projecten waar het passend lijkt. Cementachtige gevelbeplating komt steeds vaker voor in commerciële gebouwen, en er zijn veel fabrikanten (James Hardie e, g. Het materiaal is het meest vergelijkbaar met houten gevelbeplating, hoewel het ook verkrijgbaar is als panelen en panelen die zijn gemaakt om eruit te zien als gevelbeplating of shakes. Dit gevelsysteem houdt goed stand onder de elementen en vergt niet veel onderhoud.

Het is voorafgewerkt verkrijgbaar of kan in het veld worden geverfd. Het is relatief licht in vergelijking met metselwerk, maar het detailleren van dit materiaal met continue isolatie kan een uitdaging zijn. Qua kosten is het vergelijkbaar met EIFS en zou het meer duurzaamheid bieden. Er moet echter rekening worden gehouden met isolatie.

Af en toe worden prefab panelen gebruikt als gevelsysteem. Deze panelen bieden verschillende voordelen voor een project. Ze bieden een volledig wand- en constructiesysteem en kunnen effectief zijn bij het omgaan met strakke bouwschema's. Er zijn veel opties met geprefabriceerde betonpanelen wat het uiterlijk betreft.

Maar om het concurrerend te maken met andere wandsystemen, vinden we het het beste om consistente afmetingen en beperkte detaillering te behouden. Als er veel paneelafmetingen of onregelmatigheden tussen panelen zijn, worden kosten toegevoegd. De panelen worden in een fabriek gebouwd, geleverd en op locatie geïnstalleerd. Ze worden met beugels op hun plaats gehouden totdat de dakconstructie op zijn plaats zit.

De montagetijd is erg snel, maar de doorlooptijd kan meer dan 6 maanden zijn om panelen te laten fabriceren. Dit moet nauwkeurig worden geëvalueerd om te bepalen of het een project meer ten goede zal komen in vergelijking met andere systemen. Keramiek wordt gevormd door het verbranden van klei. De meeste moderne processen voegen verschillende andere componenten toe aan het mengsel, wat resulteert in extreem stevige producten die elke vorm kunnen aannemen.

De Coverlam-producten van Grespania omvatten een glasvezelgaas van 0,5 mm waarmee stukken tot 1000 x 3000 mm kunnen worden vervaardigd, die op de metalen steunen van geventileerde gevels kunnen worden geïnstalleerd. David James Architects %26 Partners 'La Serena Residence gebruikt grote keramische platen om de bovenverdieping in een houten patroon te coaten, op zoek naar de esthetische kwaliteiten en texturen van dit natuurlijke materiaal, maar zonder de gebruikelijke onderhoudseisen. In dit geval werd de onderbouw zwart geverfd om de keramische gevel en de voegen te accentueren. Dit was het materiaal dat werd gebruikt om het Meadow Dance House te coaten, van John Curran Architects.

Met behulp van drie natuurlijke houttinten creëren de verticale tabletten een iconisch patroon op de bovenverdieping van het huis, op een stenen basis. In de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Sydney werd dit materiaal bedekt met natuurlijk hout gebruikt in de mobiele verticale borstels, die zich net achter een glazen gevel vestigden en zonwering boden aan de binnenruimtes. Dit is de meest traditionele gevelbekleding van allemaal. Meer dan zijn kenmerkende vintage look, functioneert hij perfect in termen van alle eerder genoemde criteria.

Bakstenen gevelbekleding is extreem duurzaam, biedt bescherming tegen brand en zware weersomstandigheden, vereist weinig onderhoud, is niet giftig en zorgt voor een perfecte geluidsisolatie. Bovendien is baksteenbekleding duurzaam omdat het kan worden gerecycled. Op 91 Leonard Street in NYC gebruikten ontwikkelaars keramische gevelsystemen KeratWin en KeraShape als aanvulling op de 19e-eeuwse magazijnen en lofts van de omliggende buurt. Foto met dank aan Agrob Buchtal Steni Kleurenpanelen zijn steencomposietpanelen die verkrijgbaar zijn in meer dan 60 standaardkleuren met drie glansniveaus, of ze kunnen op maat worden besteld om elke kleur te bevatten op basis van NCS of RAL.

Door hun voorgesneden vorming kunnen ze van variabele afmetingen zijn en zeer weinig verspilling bieden. De prefab betonpanelen van Fabcon staan bekend om hun snelle en eenvoudige installatie, weerbestendigheid en als betaalbare, duurzame optie in nieuwbouw. Fabcon zegt dat het er trots op is een „functionele esthetische benadering” te volgen, wat betekent dat prestaties niet ten koste mogen gaan van het uiterlijk. Door vier primaire kleuren te mengen: lichtrood, donkerrood, geel en zwart, kunnen ze veel verschillende matrixkleuren creëren.

Fabcon streeft ernaar de kosten voor klanten te verlagen door de materialen voor zijn aggregaten lokaal in te kopen. Het BJC Institute of Health aan de Washington University School of Medicine heeft meer dan 90.000 vierkante meter Biesanz Natural Stone Panels met steen van Indiana Limestone Company. Foto met dank aan Biesanz Stone Natuurstenen panelen van Biesanz Stone willen een betaalbare, duurzame optie zijn in de buitenwereld. De geprefabriceerde panelen zijn gebouwd onder optimale omstandigheden, zijn klaar voor installatie wanneer de ondersteunende structuur compleet is, zijn lichtgewicht, duurzaam, kosteneffectief en veelzijdig in ontwerp.

Biesanz zegt dat het haar missie is om klanten in staat te stellen het natuurlijke, energiezuinige product tegen een concurrerende prijs te gebruiken met geprefabriceerde natuurstenen panelen die de gevel van een gebouw versterken of flair toevoegen aan een interieur. Dit lichtgewicht en toch sterke materiaal vormt een perfect constructiemateriaal, vandaar een unieke gevelbekleding. De keuze van het gevelsysteem is afhankelijk van de schaal en het gebruik van het gebouw met meerdere verdiepingen, en van de lokale omgeving en buren. Installatie van lichtgewicht gevelsysteem bevestigd aan een modulair gebouw door middel van een mastklimsysteem.

Metselwerkgevels worden ook gevormd door bakstenen of natuurlijke „met de hand geplaatste stenen panelen” te ondersteunen van geprefabriceerde betonnen panelen op verdiepingshoog. Net als metalen bekleding kunnen kunststof bekledingspanelen een geweldige aanvulling zijn op de algehele gevel van het gebouw. De kleurrijke gevel is gekozen vanwege de eenvoudige installatie op elk moment van het jaar met minimale onderhoudsvereisten. Duurzame gevelbekledingen zijn economisch, ze beschermen de structuur perfect en vereisen geen frequent onderhoud of vervanging.

Vezelcementbekledingspanelen zijn een kosteneffectieve geveloplossing voor commerciële, residentiële en industriële gebouwen. Onnodig te zeggen dat gevelontwerp een van de dingen is die u als architect onder de knie moet krijgen, en u kunt dit niet doen zonder te leren over gevelbekledingsmaterialen en de criteria om daaruit te kiezen. Groene gevels zijn misschien een onverwachte categorie, maar dit moderne idee voor gevelontwerp kan elke ruimte of structuur tot leven brengen. Met toenemende bouwnormen is het belangrijk dat het gevelontwerp van een gebouw niet alleen voldoet aan de lokale regelgeving, maar ook aan de behoeften van een klant op het gebied van onderhoud, esthetiek en duurzaamheid.

Composiet gevelbekleding heeft twee hoofdtypen; composietpanelen van aluminium-polyethyleen en composietmaterialen van hout en kunststof. .

Leave Reply

Required fields are marked *