Wat wordt bedoeld met gevelmateriaal?

De gevel is per definitie het gezicht van een gebouw. Het is wat je aan de buitenkant kunt zien dat het interieur beschermt. Gevels zijn een integraal onderdeel van de gebouwschil - houden ons mensen warm in de winter en koel in de zomer, terwijl ze ook een barrière vormen tegen buitenelementen en in sommige gevallen zelfs vuur. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Een gevel is de buitenmuur of gevel van een gebouw, en het gaat meestal om ontwerpelementen zoals het opzettelijk plaatsen van ramen of deuren. Afhankelijk van de bouwstijl hebben deze elementen een bepaalde volgorde. Hoewel het woord „gevel” elke buitenmuur van een gebouw met een ontwerpelement kan betekenen, verwijst het vaak naar de voormuur met een ingang.

Vaak heeft de voorgevel een meer uitgebreide of speciale architecturale behandeling dan de rest van de structuur. Een gevel kan imposant, decoratief of eerder eenvoudig zijn. Dit proces is het proces dat het uiterlijk van het gebouw onthult. Gevelsystemen zijn gemaakt van zeer verschillende materialen.

Dit kunnen processen zijn zoals piepschuimcoating, glascoating en metaalcoating. Het belangrijkste doel van gevelbehandelingen gemaakt van deze of andere materialen is om het gebouw te beschermen. Elk element van de gevel van de Notre Dame werd doelbewust geplaatst en als geheel geeft het een krachtig statement weer over de rol van de kerk in de samenleving in die tijd. De componenten van deze gevels worden industrieel vervaardigd in sterk gemechaniseerde fabrieken en ze gebruiken vaak houten en betonnen panelen.

In vergelijking met andere soorten gevels zorgen lichtgewicht gevels voor minder warmte- en geluidsisolatie en hebben ze hogere onderhoudskosten op middellange en lange termijn. Biesanz zegt dat het haar missie is om klanten in staat te stellen het natuurlijke, energiezuinige product tegen een concurrerende prijs te gebruiken met geprefabriceerde natuurstenen panelen die de gevel van een gebouw versterken of flair toevoegen aan een interieur. De kleurrijke gevel is gekozen vanwege de eenvoudige installatie op elk moment van het jaar met minimale onderhoudsvereisten. De westelijke gevel van de kathedraal van Notre Dame de Paris heeft meerdere niveaus ramen en twee hoge torens.

Na pleisterwerk of metselwerk wordt het proces dat een beschermend effect heeft op de buitenkant van het gebouw gevel genoemd. Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse worden samengevoegd of geassembleerd. Aan de andere kant, aangezien klassieke gevels geen luchtkamer of isolatie hebben, zorgen ze voor minder warmte- en geluidsisolatie, wat minder energiebesparing betekent. Sommige grote moderne gebouwen hebben gevelsystemen, geconstrueerde stukken die decoratie en milieuvoordelen bieden (zoals betere energiebesparing).

Elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kijken naar gevels zijn onder meer fenestratie, of de plaatsing en het aandeel van ramen. Het „schoorsteeneffect” dat zich in de luchtspouw voordoet, betekent dat hete lucht via de bovenkant van de gevel stijgt en naar buiten komt. Metaal is het materiaal dat optimaal gebruik maakt van de gemeenschappelijke kenmerken van de bovengenoemde gevelsystemen. Dit is een type gevel dat hecht aan de resistente structuur van het gebouw, maar er geen deel van uitmaakt.

De onderstaande schrijfprompts vragen studenten om de gevel van een gebouw ontworpen in een specifieke bouwstijl te analyseren en de vragen die volgen te beantwoorden. Enkele bijzondere voordelen van het lichtgewicht gevelsysteem zijn het installatiegemak en de hoeveelheid licht die ze het gebouw binnenlaten.

Leave Reply

Required fields are marked *