Kunnen verfdampen je schaden?

Te lang inademen van verfdampen van oplosmiddelen kan hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid veroorzaken. Dit kan gebeuren in een slecht geventileerde ruimte of wanneer grote oppervlakken worden geverfd of gekleurd. Deze verven kunnen zelfs dodelijk zijn als ze expres worden ingeademd, of gehuft, om high te worden. De chemicaliën die in verfdampen aanwezig zijn, kunnen zowel op korte als op lange termijn gezondheidseffecten veroorzaken.

Tijdens het schilderen, en terwijl de verf droogt, kunnen sommige mensen symptomen ervaren zoals hoofdpijn, oogwater, duizeligheid en ademhalingsproblemen. Andere onmiddellijke symptomen zijn irritatie van de keel en longen en problemen met het gezichtsvermogen. De Consumer Product Safety Commission (CPSC) raadt aan om de kamer onmiddellijk te verlaten en frisse lucht te halen voor iedereen die de bovenstaande symptomen begint op te merken. Chronische blootstelling aan VOS, zoals die aanwezig zijn in interieurverf, kan leiden tot schade aan het zenuwstelsel, de lever en de nieren, evenals sommige soorten kanker.

Soms worden werknemers gedurende langere tijd blootgesteld aan VOS. Langdurige blootstelling kan veel ernstiger problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, verlies van motorische coördinatie, duizeligheid, misselijkheid en braken. De ernstigste problemen die langdurige blootstelling kan veroorzaken, zijn orgaanschade (voornamelijk aan de lever en de nieren) en zenuwbeschadiging. Van sommige VOS is aangetoond dat ze kankerverwekkend of kankerverwekkend materiaal zijn.

Hoewel de geur van verf zeer onaangenaam kan zijn voor ons volwassenen, kan het gevaarlijk zijn voor kinderen en baby's. Conventionele verven, waaronder veronderstelde 'breathe easy' en 'low-VOC'-variëteiten, zitten vol met schadelijke chemicaliën die 'Volatile Organic Compounds' worden genoemd, kortweg VOS. Tenzij de verf 100% VOS-vrij is (zoals bijvoorbeeld Little Knights), kunnen deze schadelijke emissies ernstige schadelijke bijwerkingen gaan hebben voor de gezondheid van u en uw kinderen. Het inademen van hoge niveaus van VOS kan een aantal gezondheidsproblemen op korte termijn veroorzaken, van hoofdpijn en duizeligheid tot een loopneus en jeukende ogen.

Sommige VOS kunnen volgens de American Lung Association ook schade aan het zenuwstelsel en organen veroorzaken. Blootstelling van de moeder aan sommige VOS die in verf worden aangetroffen, kan het risico op een laag geboortegewicht verhogen, wat op zijn beurt gepaard gaat met een verhoogd risico op vertraagde ontwikkeling of leerstoornissen. Langdurige blootstelling aan verfdampen kan ernstigere gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals astma. Zwangere vrouwen, kinderen en 65-plussers lopen het grootste risico op het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen als ze gedurende langere tijd verfdampen inademen.

Het Department of Environmental Protection (DEP) in Montgomery County, Maryland raadt aan om een kamer 72 uur te ventileren nadat je klaar bent met schilderen, zelfs als de geur van verfdampen al is verdwenen, omdat sommige van de meest giftige VOS geurloos kunnen zijn. Het langdurig inademen van verfdampen kan leiden tot plotselinge hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en verward of vertroebeld denken. Als u zich afvraagt hoe lang verfdampen schadelijk zijn, zullen de professionele ervaringen van El Gato Painting u helpen deze kwestie te begrijpen. Erin McCanlies, co-auteur van de recente autismestudie en epidemioloog aan het National Institute for Occupational Safety and Health van de CDC, zegt dat verven op waterbasis met lage of geen VOC die nu gemakkelijk te vinden zijn, veiliger kunnen zijn dan oudere generaties verven.

Het zenuwstelsel, de oren, het gezicht, de nek en het niersysteem van een ongeboren kind zijn allemaal kwetsbaar voor de bijwerkingen van blootstelling aan VOS in verfdampen (Hjortebjerg et. Zodra u de verf op uw muren of een deel van het gebouw aanbrengt, beginnen deze chemicaliën zich in de lucht te mengen, maar slijten uiteindelijk als ze beginnen uit te drogen. Zoals ze gewoonlijk adviseren, kunt u minimaal 2 tot 3 dagen wachten voordat u de verfrook als minder schadelijk kunt beschouwen. Dus, voordat u uw doe-het-zelfschilderij overweegt, moet u proberen de schadelijke chemicaliën in uw verf te kennen en te begrijpen waarom de sterke geur een impact kan hebben op uw gezondheid.

Je zou weten dat het volkomen veilig is als de geur niet meer zo sterk is als toen je de verf aanbracht. Als u zich zorgen maakt over de gezondheidsrisico's van het schilderen van uw huis, wees dan niet bang om een professional te raadplegen. Blootstelling aan verfdampen tijdens de zwangerschap, vooral tijdens het eerste trimester, kan het risico op sommige soorten aangeboren afwijkingen verhogen. De boodschap om mee naar huis te nemen uit al dit onderzoek is dat verf potentieel giftig is, vooral voor „kwetsbare groepen” zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen.

Dat gezegd hebbende, zal ik ervoor zorgen dat ik hen vraag of ze gecertificeerd zijn met de loodverfveiligheid van de verhuurder. Volgens de EPA stoten verven op waterbasis, meestal latex- of acrylverf genoemd, minder chemicaliën uit dan verven op oliebasis. .

Leave Reply

Required fields are marked *