Kun je ziek worden van het schilderen van een kamer?

De chemicaliën die in verfdampen aanwezig zijn, kunnen zowel op korte als op lange termijn gezondheidseffecten veroorzaken. Tijdens het schilderen, en terwijl de verf droogt, kunnen sommige mensen symptomen ervaren zoals hoofdpijn, oogwater, duizeligheid en ademhalingsproblemen. Andere onmiddellijke symptomen zijn irritatie van de keel en longen en problemen met het gezichtsvermogen. Blootstelling aan verf en zijn dampen kan echter irritatie van de huid, ogen en keel veroorzaken.

Dit kan vaak verdwijnen door het getroffen gebied schoon te maken of de frisse lucht in te gaan. Soms worden werknemers gedurende langere tijd blootgesteld aan VOS. Langdurige blootstelling kan veel ernstiger problemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, verlies van motorische coördinatie, duizeligheid, duizeligheid, misselijkheid en braken. De ernstigste problemen die langdurige blootstelling kan veroorzaken, zijn orgaanschade (voornamelijk aan de lever en de nieren) en zenuwbeschadiging.

Van sommige VOS is aangetoond dat ze kankerverwekkend of kankerverwekkend materiaal zijn. Het inademen van hoge niveaus van VOS kan een aantal gezondheidsproblemen op korte termijn veroorzaken, van hoofdpijn en duizeligheid tot een loopneus en jeukende ogen. Sommige VOS kunnen volgens de American Lung Association ook schade aan het zenuwstelsel en organen veroorzaken. Blootstelling van de moeder aan sommige VOS die in verf worden aangetroffen, kan het risico op een laag geboortegewicht verhogen, wat op zijn beurt gepaard gaat met een verhoogd risico op vertraagde ontwikkeling of leerstoornissen.

VOS komen vrij in de lucht als gassen van vaste stoffen of vloeistoffen die organische chemicaliën bevatten, zoals verven en vernissen. Maar tijd doorbrengen in een slecht geventileerde en nieuw geschilderde kamer kan mensen blootstellen aan verhoogde benzeenniveaus, stelt de ACS. Over het algemeen is het risico van huishoudelijke verven laag, hoewel het risico op schade groter kan zijn bij het werken met verven die andere oplosmiddelen dan water bevatten. VOS, ook bekend als vluchtige organische stoffen, zijn de meest voorkomende chemicaliën die in de samenstelling van verf worden aangetroffen en kunnen de vervuilingsniveaus in de ruimte drastisch verhogen.

Hoewel verven op oliebasis de neiging hebben om buiten te worden gebruikt, is bekend dat hun dampen in gebouwen uitlogen en mensen ziek maken. Er zijn bepaalde personen met een hogere gevoeligheid als het gaat om de mogelijke schade van verfdampen. Als u regelmatig wordt blootgesteld aan verfdampen op uw werk of woning, moet u investeren in goede ventilatiesystemen en een masker dragen bij het aanbrengen van verf. Direct nadat u klaar bent met schilderen, begint de verf met een proces dat gasvorming wordt afgeblazen en dat chemicaliën in de lucht produceert bij blootstelling aan een omgeving.

Een populaire luchtreinigingstechnologie, die meestal wordt gebruikt in situaties zoals schilderen waar de VOS-concentratie hoog is in de omgeving, is koolstoftechnologie. Het wordt echter aanbevolen dat, zolang u continu een verhoogde luchtstroom en goede ventilatie in de kamer heeft, u de kamer binnen 3 tot 5 dagen nadat het schilderen en afschilderen van de gasvorming is voltooid, opnieuw kunt betreden - maar voor degenen die bijzonder gevoelig zijn voor chemicaliën en hun geuren het kan zelfs langer duren voordat u weer naar binnen kunt en in deze kamer kunt slapen. Pigmenten worden in verf gebruikt om de kleur te bieden, samen met verbergende eigenschappen en om de consistentie van de verf op te vullen. Zoals eerder vermeld, kunnen degenen die worden blootgesteld aan hoge niveaus van verfdampen of gedurende een lange periode verergerde symptomen ervaren.

Maar zijn verfdampen giftig? Vormt een snelle aanpassing van de muren van uw woonkamer ernstige gezondheidsrisico's voor u en uw gezin?.

Leave Reply

Required fields are marked *