Wat is een gevel op een huis?

Uitgesproken als 'fa'saad', simpel gezegd betekent het de uitstraling van de voorkant van uw huis. De eerste indruk telt en het eerste dat mensen zien als ze naar je nieuwe huis kijken, is de gevel. Het vertelt mensen iets over jou, je stijl, je flair - en geeft een gevoel van de stijl van het huis binnenin. Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw.

De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Een gevel in de architectuur is een buitenmuur van een gebouw, meestal een met deuren of ramen. Vaak verwijst het woord naar de voormuur van een structuur met een ingang. De voorgevel is meestal imposanter of decoratiever.

Elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kijken naar gevels zijn onder meer fenestratie, of de plaatsing en het aandeel van ramen. Een gevel verwijst meestal naar de buitenkant van elke gebouwde ruimte, vooral de voorgevel. Omdat woonhuizen een belangrijke rol spelen in het stedelijke weefsel, is het essentieel dat het gevelontwerppatroon de innerlijke persoonlijkheid en het karakter van het gebouw weerspiegelt. Sommigen gebruiken gevelsystemen, of geconstrueerde segmenten die zich als een huid aan de buitenkant van een gebouw hechten.

Hoewel het kiezen van het perfecte gevelontwerp of patroon voor een woonhuis essentieel is, is het kiezen van de juiste materialen en techniek voor het gevelontwerp even belangrijk. Enkele bijzondere voordelen van het lichtgewicht gevelsysteem zijn het installatiegemak en de hoeveelheid licht die ze het gebouw binnenlaten. Elk element van de gevel van de Notre Dame werd doelbewust geplaatst en als geheel geeft het een krachtig statement weer over de rol van de kerk in de samenleving in die tijd. De westelijke gevel van de kathedraal van Notre Dame de Paris heeft meerdere niveaus ramen en twee hoge torens.

Als zodanig werden de sierlijke details van de gevel behouden met de gevel lichtgrijs geschilderd in contrast met witte randen en een zwarte voordeur. Daarom is het erg belangrijk om een gevelsysteem te kiezen dat beschermt tegen deze risico's en tegelijkertijd helpt om een lager energieverbruik te bereiken, onderhoudskosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verbeteren. De gevel van dit huis in industriële stijl in Perth bestaat uit rode bakstenen die zijn teruggewonnen uit omliggende huizen en gebouwen die zouden worden gesloopt. Zoals de naam al aangeeft, bestaat dit type gevel meestal uit bouwmaterialen met een aanzienlijk gewicht.

De belangrijkste voordelen van dit type gevel zijn de snelheid en het gemak van installatie, evenals lagere kosten in vergelijking met andere systemen. Dit type gevel bestaat voornamelijk uit geprefabriceerde modules die ter plaatse worden samengevoegd of geassembleerd. De onderstaande schrijfprompts vragen studenten om de gevel van een gebouw ontworpen in een specifieke bouwstijl te analyseren en de vragen die volgen te beantwoorden. Een felgele voordeur voegt een levendige vleugje kleur toe aan de donkere gevel van dit weerbordhuisje op het platteland.

Leave Reply

Required fields are marked *