Wat is een gevel in de bouw?

Het woord gevel komt oorspronkelijk van het Italiaanse woord „facciata, en wordt gedefinieerd als de buitenkant of alle buitenvlakken van een gebouw. De term wordt vaak gebruikt om alleen naar de hoofd- of voorkant van een huis te verwijzen. Een gevel van een gebouw verwijst naar één zijde, normaal gesproken de voorkant van een bouwconstructie. Het is een van de meest integrale onderdelen van het algehele ontwerp van de structuur, omdat het er een unieke persoonlijkheid en karakter aan toevoegt.

Een gevel van een gebouw kan verschillende vormen en maten hebben, in feite is het een van die stukken van de structuur die de architect de kans biedt om te experimenteren en zijn talent te laten zien en zijn creaties tot leven te brengen. Gevels spelen een grote rol bij het ondersteunen van windacties en het slim overbrengen ervan naar de hoofdstructuur van het gebouw. Omdat het niet bijdraagt aan de stabiliteit van het gebouw, moet de lichtgewicht gevel worden ontworpen om de belastingen te ondersteunen die de componenten belasten. De componenten van deze gevels worden industrieel vervaardigd in sterk gemechaniseerde fabrieken en ze gebruiken vaak houten en betonnen panelen.

Dit is een type gevel dat hecht aan de resistente structuur van het gebouw, maar er geen deel van uitmaakt. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom de geventileerde regenschermbekleding het meest efficiënte buitengevelsysteem is dat momenteel beschikbaar is. Om een gevel als zwaargewicht te beschouwen, moet het gemiddelde gewicht, inclusief de massieve en holle elementen, hoger zijn dan 100 kg per vierkante meter. In vergelijking met de veelgebruikte buitenverven kunnen deze er smoezelig uitzien, vuil en stof aantrekken, gevels, zijn stevig en weerbestendig, deze krachten maken ze zeer duurzaam en gaan ze tientallen jaren mee.

Onder de merken Aspect geventileerde geveltegels van klei en Argemax composietplaten garanderen Wienerberger producten niet alleen de etherische esthetiek van de constructie, maar leveren ze ook tal van functionele voordelen die een speciale aantrekkingskracht creëren voor architecten. Zoals de naam al aangeeft, bestaat dit type gevel meestal uit bouwmaterialen met een aanzienlijk gewicht. Vooral gevels worden het meest gewaardeerd om hun visuele aantrekkingskracht, maar bovendien bieden de elementen verticale en laterale weerstand tegen wind en andere acties. Deze classificatie omvat gevels die traditionele bouwmaterialen gebruiken zoals baksteen, steen, hout, keramiek, pleisterwerk,.

Een regenwerende bekleding of geventileerd gevelsysteem bestaat uit een dragende muur, een isolatielaag en het bekledingsmateriaal, dat met behulp van een ondersteunende structuur. Daarom is het erg belangrijk om een gevelsysteem te kiezen dat beschermt tegen deze risico's en tegelijkertijd helpt om een lager energieverbruik te bereiken, onderhoudskosten te verlagen en het comfort voor de bewoners te verbeteren. Gezien vanaf de rivier is het de lange faí§ade van Plot 02 die dit uitzicht waarschijnlijk zal domineren, en de locatie en hoogte van percelen P02 en P03 dreigen dit belangrijke uitzicht te verdoezelen in plaats van te kaderen en bekendheid te geven aan de gevel van het Olympia Building.

Leave Reply

Required fields are marked *